Bibliotheek Voorburg

Bibliotheek viert 85-Jarig jubileum met een speciaal “bibliotheekboek”.

without comments

Op 16 juli overhandigde wethouder C.A. van der Brugge het eerste exemplaar van het boekje “Een leven lang lezen in Leidschendam-Voorburg; de Openbare Bibliotheek 1919-2004″ aan Annelies Stumpel, directeur van de Bibliotheek Leidschendam-Voorburg.

bibliotheek-leidschendam-voorburgHet boekje kwam tot stand op initiatief van de Historische Vereniging Voorburg en is geschreven door Gerard Langerak en Annelies Stumpel. Het behandelt zowel de geschiedenis van het bibliotheekwerk in Voorburg als in Leidschendam en Stompwijk. Aan de orde komen gegevens over de initiatiefnemers, de oprichting, de vele gebouwen waarin de diverse bibliotheken gevestigd waren en de activiteiten. In de bijlagen namen van bestuursleden en medewerkers en gegevens over uitleningen en collectieomvang in de loop der jaren. Het boekje is rijk geïllustreerd.

Wethouder Van der Brugge is enthousiast over het boekje: “Buitengewoon lezenswaardig en informatief”.

Het boek is te koop in de locaties van de bibliotheek à € 6,50 en is rijk geillustreerd.

Written by admin

juli 16th, 2004 at 3:26 pm